Ekenäs Hantverksbageri är ett litet stenugnsbageri som ligger på Ekenäs udde. Bageriets passion är att eftersträva ett hållbart bakande. Surdeg, svenska och ekologiska råvaror står i fokus och kulturspannmål står bagaren varmt om hjärtat.

Sammarbeten: Bageriet levererar till fantastiska Restaurang Postgatan i Kalmar och även till den genuina kaffebaren Balck Coffee.

https://www.balckcoffee.se

På sommaren är bageriet öppet på helgerna, nydoppade biskvier och somriga tartletter på rabarber och råsockermaräng är några av sommarens bästa. Då dukas bord upp i trädgården och man kan fika allt ifrån nybakta surdegsfrallor med lokala ostar och hemkokt marmelad till chokladbollar på noga utvalda råvaror.

På vinterhalvåret är bageriet mestadels endast öppet för beställningar. Dagar och tider hittar du i spalten till vänster. Det finns en flik för det angivna öppetdatumet där du kan göra din beställning. Beställningen hämtas sedan på bageriet.

Bageriet strävar efter det ekologiska och närproducerade. Därför bakas allt på ekologiskt och stenmalet mjöl från Warbro Kvarn utanför Katrineholm.

Du hittar deras mjöl här: https://warbrokvarn.se