Ekenäs Hantverksbageri är ett litet stenugnsbageri som ligger på Ekenäs udde. Bageriets passion är att eftersträva ett hållbart bakande. Surdeg, svenska och ekologiska råvaror står i fokus och kulturspannmål står bagaren varmt om hjärtat.

Sammarbeten: Bageriet levererar till fantastiska Restaurang Postgatan i Kalmar och även till den genuina kaffebaren Balck Coffee.

https://www.balckcoffee.se

På sommaren släpps öppettiderna vecka för vecka, detta för att bagaren utöver bageriet även jobbar med catering och andra beställningar. Håll utkik i spalten till höger vad det är för öppettid och vad som gäller. Nydoppade biskvier och somriga tartletter på rabarber och råsockermaräng är några av sommarens bästa. Bageriets huvudsak är surdegsbröd och bullar med lokala och/eller ekologiska råvaror. Vissa dagar är det öppet för ”brödbod” då det endast är takeaway, vissa dagar är det öppet för café i trädgården och vissa dagar kommer det att serveras pizza.

På vinterhalvåret är bageriet mestadels öppet för beställningar. Dagar och tider hittar du i spalten till höger. Det finns en flik för det angivna öppetdatumet där du kan göra din beställning. Beställningen hämtas sedan på bageriet.

Bageriet strävar efter det ekologiska och närproducerade. Därför bakas allt på ekologiskt och stenmalet mjöl från Warbro Kvarn utanför Katrineholm.

Du hittar deras mjöl här: https://warbrokvarn.se