Ekenäs Hantverksbageri är ett litet stenugnsbageri som ligger på Ekenäs udde. Bageriets passion är att eftersträva ett hållbart bakande. Surdeg, svenska, närodlade och ekologiska råvaror står i fokus och kulturspannmål står bagaren varmt om hjärtat. Utöver bageriets öppettider så sysslas det även med catering i form av mat, mackor, grill, kakor, bullar och annat.

Om du vill boka catering till födelsedagsfesten, dopet, bröllopet eller vid andra trevliga tillställningar finns kontaktuppgifter under fliken “kontakta bageriet”. 

På sommaren släpps öppettiderna vecka för vecka, detta för att bagaren utöver bageriet även jobbar med catering och andra beställningar. Håll utkik i spalten till höger vad det är för öppettid och vad som gäller. Vissa dagar är det öppet för takeaway och andra dagar för fika i trädgården. Nydoppade biskvier och somriga tartletter på rabarber och råsockermaräng är några av sommarens bästa. Bageriets huvudsak är surdegsbröd och bullar med lokala och/eller ekologiska råvaror.

På vinterhalvåret släpps öppettiderna lite fler veckor i stöten, även då jobbar bagaren utöver bageriet med catering och andra beställningar. Till skillnad från sommaren så finns det inga sittplatser på plats utan det är endast öppet för takeaway. Dagar och tider hittar du samma här i spalten till höger. Det går även att lägga beställningar via hemsidan och under fliken för det angivna öppetdatumet. Beställningen hämtas sedan på bageriet.

Bageriet strävar efter det ekologiska och närproducerade efter mångfald och äldre kulturspannmåls sorter som värnar om jorden. Därför bakas allt på olika ekologiska närodlade och svenska spannmål från olika småkvarnar runt om i landet.

Bageriets produkter är certifierade av Eldrimner vilket är ett bevis på att de har bakats på hantverksmässigt sätt, för hand och på råvaror som är noga utvalda, producerade med kunskap från bondens och mjölnarens hand och helt utan onödiga tillsatser.